Privat?konomi

Dr?mmer om ? sette spor ? som pappa

Katharina G. Andresen er som 18-?ringer flest ? opptatt av venner, skolerevy og russefeiringen til v?ren. I disse dager debuterer hun p? skattelistene med en plassering h?yere opp enn de fleste andre p? hennes alder. Men det er forel?pig bare p? papiret, sier hun i et intervju med Ferdmagasinet.
For f?rste gang st?r to jenter f?rst i arverekkef?lgen til verdiene som familien Andresen har bygget opp gjennom generasjoner. Johan H. Andresens eldste datter, Katharina, ble 18 ?r i mai. Lilles?ster Alexandra er et dr?yt ?r yngre.
? Jeg opplever at jeg har et ansvar. Jeg har en oppgave, og jeg m? bidra. Forel?pig er jeg bare 18 ?r, s? jeg er ikke helt sikker p? hva jeg vil gj?re enn?. Det som er positivt er at pappa er den han er. Jeg er sikker p? at han vil hjelpe meg med ? finne ut av hva jeg vil drive med i fremtiden, svarer Katharina Andresen p? sp?rsm?l om det kjennes som en byrde ? vite at hun skal f?lge i sin fars fotspor.
Rik ? p? papiret
Selv om hun fra i ?r ligger h?yt oppe p? skattelistene, s? understreker hun at rikdommen for henne bare eksisterer p? papiret. Det er ikke penger hun har tilgjengelig eller som hun kan bruke som hun vil.
? Og det har aldri v?rt slik at vi har f?tt alt vi peker p?, hverken jeg, s?steren min eller halvbroren v?r, Wilhelm, sier Katharina, som kan fortelle om et strikt regime n?r det gjelder lommepenger.
Det hender likevel at hun opplever misunnelse, og at folk sp?r hvor mye penger hun har.
? Da tenker jeg at det alltid vil v?re noen som ikke forst?r hva formue er. Det er jo ikke slik at pengene st?r p? bankkontoen min, sier Katharina.
Sommerjobb hos Anton Sport
I ferien hadde hun sommerjobb hos Anton Sport i Karenslyst allé. Det ga henne en smak p? arbeidslivet, og hun fikk sjansen til ? praktisere noen av de praktiske tipsene som hun hadde f?tt av faren i mange gode samtaler rundt kj?kkenbordet.
P? fritiden liker Katharina ? trene og v?re med venner. Tidligere spilte hun aktivt fotball og drev med sprangridning. Hun oppn?dde flere gode resultater p? hesteryggen, inkludert en seier fra Grand Prix i Italia med ponni, og en andreplass i NM.
? Men jeg var ikke villig til ? gi opp mitt sosiale liv, s? derfor valgte jeg ? slutte. I motsetning til lilles?steren min, sier Katharina.
Fremtid i Ferd
N? er det f?rst og fremst skolen som gjelder. Katharina g?r i tredje klasse p? Fagerborg videreg?ende skole p? allmennfaglig studieretning, og som avgangselev kjenner hun press p? ? prestere bra.
? Jeg vet at karakterene teller mer enn tidligere, og n?r jeg virkelig setter meg ned og jobber med stoffet, s? ser jeg jo at det gir gode resultater, sier hun.
Siden venter studier, kanskje i utlandet. Men f?rst vil Katharina ta et arbeids?r:
? Jeg vil bruke tiden p? ? finne ut mer om hva jeg vil gj?re i fremtiden, og h?per jeg f?r arbeide med ulike prosjekter i Ferd, spesielt innenfor sosialt entrepren?rskap, sier hun.
Les hele intervjuet i neste Ferdmagasin.

Om Ferd

Ferd er et familieeid norsk industri- og finanskonsern. Selskapet ut?ver langsiktig, aktivt eierskap i sterke selskaper med internasjonalt potensial, og finansiell virksomhet gjennom investeringer i et bredt spekter av aktivaklasser. Ferd er eiet av Johan H. Andresen jr. med familie. Siden 2004 har Ferd hatt et uavhengig styre der styreleder og samtlige medlemmer er eksterne. www.ferd.no

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Om Boozt   #Ralph Lauren   #Tommy Hilfiger   #VILA